logo el

banner jobs

facebook linkedin     el en

Η δίκη των ναζήδων και άλλα τινά

Σήμερα ξεκινά η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής που δυστυχώς μπόρεσε και εμφανίστηκε ως νόμιμο αστικό (!) κόμμα και έτσι απέσπασε σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος. Λύκοι με ένδυμα προβάτου δηλαδή.

Επιμέναμε από καιρό ότι όποιος ήθελε να προβλέψει την πορεία των ναζήδων της Χρυσής Αυγής, δεν είχε παρά να ρίξει μια ματιά στην ιστορία του γερμανικού ναζιστικού κόμματος (NSPD) για τις δεκαετίες 1920 – 1930.

Να αρχίσουμε από την λαμπαδηδρομία που οργανώνουν την 31η Ιανουαρίου κάθε έτους, υποτίθεται αφιερωμένη στα Ίμια, ενώ πρόκειται για ανάμνηση των νεοναζήδων αντίστοιχης λαμπαδηδρομίας* που οργάνωσαν οι οπαδοί του Χίτλερ κατά την ανάρρηση του στην καγκελαρία τη 31η Ιανουαρίου 1933. Εκ του άλλου, τι να θυμηθείς από τα Ίμια; Ήταν μια μελανή σελίδα στην νεώτερη ιστορία της Ελλάδας.

Σε συνέχεια να θυμίσουμε την οργάνωση των ταγμάτων εφόδου των διαβόητων SA του ναζιστικού κόμματος που τρομοκρατούσαν και δολοφονούσαν τους αντιπάλους τους τα χρόνια της δημοκρατίας της Βαϊμάρης, πριν δηλαδή οι ναζιστές καταλάβουν την εξουσία. Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής που δρούσαν στο κέντρο της Αθήνας και στις συνοικίες του Πειραιά, δολοφόνησαν τους: Παύλο Φύσσα, Ζακάρ Λουκμάν, τραυμάτισαν πάμπολλους μετανάστες αλλά και Έλληνες όπως τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Ο ίδιος ο φυρερίσκος της Χρυσής Αυγής σε μια απαίσια και συνάμα γελοία φιέστα που οργάνωσε πριν από μερικά χρόνια στις Θερμοπύλες και υπό το βλέμμα του Λεωνίδα, εκόμπαζε ότι κανένας δεν μπορεί να τα βάλει με τα τάγματα του «που θα ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα ρείθρα των πεζοδρομίων!». Όλη η εντός εισαγωγικών έκφραση ανήκει σε ένα «τραγουδάκι» των SA!

Και μετά όταν φυλακίστηκαν παρομοίασαν στους κύκλους τους, την ελάχιστη αυτή πράξη άμυνας της Πολιτείας με εκείνη του Χίτλερ όταν μετά το αξιοθρήνητο «πραξικόπημα της μπυραρίας» πίσω στα 1924, φυλακίστηκε για μερικούς μήνες. Και άλλες πολλές ομοιότητες που βεβαιώνουν τον ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής σήμερα.

Γιατί στο παρελθόν, την δεκαετία του ’80, που ήταν άγνωστοι στο ευρύ κοινό, δεν το έκρυβαν. Αντίθετα υμνούσαν από την εφημερίδα τους, ανοιχτά τον ναζισμό που προκάλεσε 70 εκατομμύρια θύματα μεταξύ 1939 και 1945.

Έχουμε ιερή υποχρέωση να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία αυτών των ανθρώπων. Για την αγαπημένη της Χρυσής Αυγής χούντα των συνταγματαρχών που αύριο συμπληρώνονται 48 χρόνια από το πραξικόπημα τους, θα τα πούμε αύριο.

Σε ένα άλλο θέμα τώρα, οκ Ντράγκι μιλώντας από την Ουάσινγκτον αφού συνέστησε στην Ελλάδα να προσπαθήσει σκληρά, μας είπε ότι όλοι εύχονται, (ποιοι αλήθεια;) να επιτύχει  η Ελλάδα και να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Είτε λοιπόν πρόκειται για άγνοια είτε για σκοπιμότητα και επειδή δεν μπορεί να αγνοεί ότι η αρχιτεκτονική του ευρώ και της ευρωζώνης είναι προβληματική, μόνο σε σκοπιμότητα μπορεί να αποδοθεί η διατύπωσή του και ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι και αυτό πρόβλημα Ευρωπαϊκού Νότου, της Γαλλίας συμπεριλαμβανομένης. Για την πατρίδα του την Ιταλία, δεν το συζητάμε.

Αντίθετα, η συμπατριώτισσά του και επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, η κυρία Φεντερίκα Μογκερίνι, έχοντας αίσθηση της πραγματικότητας, δήλωσε ότι αν αποτύχει η Ελλάδα, αποτυγχάνει όλο το σύστημα.

*Προφανώς οι αρχιναζιστές ήθελαν να τιμήσουν τα «πνεύματα» των αντιχριστιανικών τους δοξασιών σαν εκείνα που υμνούσε ο Βάγκνερ, ο αγαπημένος τους συνθέτης στο γνωστό έργο Βαλκυρίες.