logo el

banner jobs

facebook linkedin     el en

Ποια απομόνωση;

Μπορεί τα γερμανικά μέσα αλλά και άλλα ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού να γράφουν και να λένε τα μύρια όσα κατά της Ελλάδας, ωστόσο το ενδιαφέρον για τη χώρα μας και τις απόψεις ελλήνων αξιωματούχων είναι παγκοσμίως υψηλό.

Αυτό επιβεβαιώνουν οι επαφές σε όλες τις σημαντικές πρωτεύουσες, με τον Πρόεδρο Ομπάμα, με τον Πρόεδρο Πούτιν, κτλ. Το ίδιο επιβεβαιώνουν και οι παρεμβάσεις των οικονομολόγων – διεθνών σχολιαστών τιμημένων με βραβείο Νόμπελ Στρίγκλιτζ και Κρούγκμαν.Ο τελευταίος είναι μάλιστα κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα σήμερα 17/04/2015 με θέμα “Europe: What’s next”.

Κάπως έτσι ξεφτίζει ο μύθος για την απομόνωση της Ελλάδας και την τάχα ηθική της καταδίκη.

Αλλά πώς να γίνει αυτό όταν ο Πρόεδρος Ομπάμα εκφράζει την συμπαράσταση του και τις ευχές του για το αίσιο πέρας των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μας;

Όλα αυτά τα γράφουμε γιατί γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί από τα εγχώρια μέσα η αλήθεια κυρίως των γερμανών! Δυστυχώς για τον πατριωτισμό μας, αλλά έτσι είναι.

Οι γερμανοί όταν ένοιωσαν τον κίνδυνο, για αυτούς, να υποχρεωθούν και να πληρώσουν τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές και το δάνειο της κατοχής 1941 – 1944, πραγματικά έχασαν κάθε λογικό ειρμό.

Και θα έλεγε κάποιος τα συμφέροντα τους υποστηρίζουν. Σωστά. Οι δικοί μας όμως γιατί τους αβαντζάρουν;