logo el

banner jobs

facebook linkedin     el en

Πατριωτικό καθήκον

Τις τελευταίες μέρες μάθαμε κάτι πολύ σημαντικό. Μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε την οικονομία μας και να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες ρευστότητας χωρίς υποχρεωτικά να καταφεύγουμε στο δανεισμό και τα μνημόνια που προϋποθέτει.

Καταρχήν η φορολόγηση των χρημάτων που ανήκουν σε Έλληνες και έχουν κατατεθεί σε ξένες τράπεζες, εύκολα μπορεί να αποδώσει ένα ποσό 2 – 3 δισ. κατ’ έτος. Απ’ την άλλη, η φοροδιαφυγή από την μαύρη οικονομία προσεγγίζεται στα 15 δισ.!   

Δηλαδή και για να μην είμαστε υπερβολικοί, θα μπορούσαμε να προσθέταμε ένα ποσό των 10 δισ. κάθε χρόνο στα δημόσια έσοδα. Αυτό σημαίνει ότι θα καλύπταμε μεγάλο μέρος των δανειακών μας αναγκών, αφού τα επόμενα χρόνια ο μέσος ετήσιος όρος των τοκοχρεολυσίων κυμαίνεται στα 12 – 15 δισ.

Ποια είναι η προϋπόθεση για να γίνουν όλα αυτά; Μια και μοναδική: αποφασιστικότητα! Τρόποι υπάρχουν, μέσα υπάρχουν και βεβαίως οι κατάλληλοι άνθρωποι υπάρχουν.

Για πάρα πολλά χρόνια αυτό που λέμε πολιτική βούληση, κόλλαγε στα αβαθή της διαπλοκής. Πολλές φορές ξεκίνησαν αξιόλογες προσπάθειες στο παρελθόν, που γρήγορα όμως εκφυλίστηκαν και τελικά αχρηστεύτηκαν.

Εδώ που φτάσαμε είναι όρος επιβίωσης για τη χώρα μας. Τα συνεχή δάνεια και τελικά η πτώχευση είναι μια επαναλαμβανόμενη ιστορία που, όπως έχουμε ξαναγράψει, συνέβη αρκετές φορές στα 187 χρόνια ιστορίας του ελληνικού κράτους.

Μπορούμε επιτέλους να βάλουμε ένα τέλος.

Για το θέμα, θα επανέλθουμε.