logo el

banner jobs

facebook linkedin     el en

Έντονες οι οικονομικές εξελίξεις ...

Η οικονομική αποδυνάμωση της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης που παρακολουθούμε σε συνέχειες, δεν είναι παρά αποτέλεσμα των γερμανικών εμμονών και νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών που πάντως δεν ισχύουν για τους ίδιους αλλά οπωσδήποτε για τους «απείθαρχους» νότιους.

Η τελευταία δραματική υποτίμηση του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου κατόπιν ενεργειών της ελβετικής κεντρικής τράπεζας, που ζημιώνει 60 – 65 χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες, είναι ένα ακόμα επεισόδιο στην κατάπτωση της «εκκεντρικής γιαγιάς» Ευρώπης, όπως αποκλήθηκε από τους New York Times και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ελβετικό φράγκο είναι βέβαια ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσης και νομισματικών αναταραχών και είναι φυσικό να δέχεται πιέσεις που για να αντιμετωπίσει, έχει σήμερα αρνητικές αποδόσεις δηλαδή επιτόκια (-0,75).

Σχετικά μεγάλες είναι και οι ροές προς Ελβετία από τις Η.Π.Α., όπου οι φορολογικές υπηρεσίες (IRS) έχουν επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου διωγμό εισοδηματιών αμερικανικής υπηκοότητας (δες FACTA), έτσι ώστε να μην είναι λίγοι αυτοί που είναι πρόθυμοι να την απαρνηθούν!