logo el

banner jobs

facebook linkedin     el en

Έντιμη ασυμφωνία

Δυστυχώς οι «δανειστές» δεν κάνουν διαπραγμάτευση, αλλά όπως λέει και η Ναυτεμπορική του Σαββάτου 25/04/2015, ζητούν «όλα ή τίποτα». Το τίποτα αφορά χρήματα προς την Ελλάδα.  Το όλα αφορά: Κόψιμο συντάξεων, αύξηση ΦΠΑ, απελευθέρωση απολύσεων, μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα, κ.τ.λ.  

Όμως αυτά συνιστούν καταστροφή και νέα μείωση του ΑΕΠ, δηλαδή επιδείνωση του φαύλου κύκλου που πλήττει την ελληνική κοινωνία τα τελευταία πέντε χρόνια. Όταν μάλιστα μας λένε πως «χάνετε χρόνο» εννοούν ότι αφού στο τέλος, εκβιαζόμενοι με την ασφυξία ρευστότητας θα υποχωρήσετε, γιατί δεν το κάνετε από τώρα.

Ήδη στο εσωτερικό όλο και πιο επίσημες φωνές που υποστηρίζουν τους «δανειστές», προστρέχουν να συμβουλέψουν την υποταγή. Μεταξύ αυτών, πρώην πρωθυπουργός με καίριες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, αλλά και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κόμματος που δηλώνει προκειμένου της συμφωνίας, ας κοπούν οι συντάξεις.

Εμείς προχτές γράψαμε στο σημείωμα μας: όχι συμφωνία που θα παραβιάζει το ελληνικό Σύνταγμα. Προτιμότερη σε περίπτωση παραβίασης, η έντιμη ασυμφωνία παρά η «έντιμη» συμφωνία.