logo el

banner jobs

facebook linkedin     el en

Η γιάφκα με τα ζόμπι.

Μετά την 8η Απριλίου που θα πτωχεύαμε το δίχως άλλο σύμφωνα με τα γνωστά μίντια της αλλοδαπής, ένας νέος κύκλος υπονομευτικών δημοσιευμάτων ξεκίνησε – αναμενόμενος βέβαια – με βάση τα γνωστά γερμανικά έντυπα (Bild, FAZ, DIE WELT).

Η απορία είναι ποιος διοχετεύει τις πληροφορίες στις «καλές» αυτές εφημερίδες;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κέντρο όπου χαλκεύονται τα σενάρια είναι μέσα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και δεν υπάρχει αμφιβολία σε μας τουλάχιστον, ότι το κέντρο αυτό βρίσκεται μέσα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πρώτον γιατί από τα όργανα της Ε.Ε. η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν μια ελάχιστη δημοκρατική δομή και δημοσιότητα που δεν προσφέρεται* για λειτουργία τύπου «γιάφκας» και δεύτερο γιατί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την πολιτεία της το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχει αυτονομηθεί από κάθε θεμιτό έλεγχο και αντιθέτως να ελέγχεται από τους Ταλιμπάν του ορθόδοξου νεοφιλελευθερισμού.

Η γιάφκα της Φρανκφούρτης που κόστισε στους ευρωπαίους πολίτες 1,5 δις παράγει μια δυσώδη και απεχθή πολιτική του τύπου: «οι Έλληνες συμπεριφέρονται σαν ταξιτζήδες ζητώντας χρήματα». Αλήθεια, πως συμπεριφέρονται οι ταξιτζήδες;

Προφανώς όταν μεταφέρουν τους τύπους της Ε.Κ.Τ. αλλά και άλλους φωστήρες του Ευρωστερεώματος, με τα σκούρα πεθαμενατζήδικα κοστούμια, τους ζητούν στο τέλος της κούρσας την αμοιβή τους. Και πως τολμούν κάτι τέτοιο;

Κάπως έτσι λοιπόν λειτουργούν οι ύπατοι της Ευρωαυτοκρατορίας συνωμοτώντας ενάντια σε όποιον αμφισβητεί την παντοδυναμίας τους. Τα ζόμπι στις όχθες του Ρήνου.   

*όχι βέβαια ότι και εκεί δεν υπάρχουν οι θύλακες των ευρωαυτοκρατορικών.