logo el

banner jobs

facebook linkedin     el en

Η ιστορία είναι πάντα παρούσα

Οι Έλληνες είναι ένας ιστορικός λαός, ίσως ο πιο ιστορικός στην Ευρώπη και τη σημερινή Μέση Ανατολή. Ήταν οι Έλληνες που ανέδειξαν  αρχαίους λαούς όπως τους Αιγύπτιους, τους Αιθίοπες (τα ονόματα τους είναι ελληνικά) και αργότερα τους Ρωμαίους αλλά και πριν κατά τα χρόνια του Μ. Αλεξάνδρου τους Αφγανούς και τους Ινδούς.

Οι Βυζαντινοί Έλληνες ανέδειξαν τους Ρως (Ρώσοι) όταν εμφανίστηκαν τον 10ο μ.Χ. αιώνα μπροστά από την Κωνσταντινούπολη. Τους έδωσαν τη γραφή και τη θρησκεία, το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα. Έκτοτε οι σχέσεις Ελλήνων και Ρώσων παραμένουν δια των αιώνων στενές και αδερφικές και παρά τις ιστορικές συγκυρίες.

Υπενθυμίζουμε την πίστη των υπόδουλων Ελλήνων τα χρόνια της τουρκοκρατίας ότι το «ξανθό γένος» δηλαδή οι Ρώσοι, θα είναι εκείνοι που θα βοηθήσουν την απελευθέρωση τους. Αλλά και στα νεότερα χρόνια της Σοβιετικής Ρωσίας, θυμόμαστε ότι ήταν ο καλύτερος συμπαραστάτης του Κυπριακού αγώνα.

Είναι το λιγότερο αστείο να υπάρχουν λοιπόν σήμερα αντιδράσεις από τους λεγόμενους εταίρους μας για την διάθεση μας να συνεχίσουμε αυτή την ιστορική παράδοση.

Είναι όμως, για να ακριβολογούμε, μια οργανωμένη προσπάθεια να διαγραφεί το τεράστιο ιστορικό βάρος της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα και να παραβλεφθεί η εξαιρετικής σημασίας από γεωπολιτική άποψη θέση και συγκρότηση της Ελλάδας σήμερα. 
Όσο μάλιστα και εγχώριοι συνάδουν με τους παράταιρους εταίρους, θα πρέπει διπλά να το σκεφτούν.