logo el

banner jobs

facebook linkedin     el en

Marius Drangus Superus Germanicus

Όπως λέγαμε η ποσοτική χαλάρωση φιλοδοξεί να ενισχύσει την οικονομία της Ευρωζώνης να ωθήσει την ανάπτυξη, να μειώσει την ανεργία και να αποκαταστήσει το πληθωρισμό στα επίπεδα του 2% που είναι ο πολυπόθητος στόχος της Ε.Κ.Τ.

Έτσι λοιπόν το πακέτο Dranghi  γνωστό και ως bazooka, διότι λέει θα βάλει οριστικά τέλος στην ύφεση, εξού και το Super Mario, αγοράζει το χρέος των χωρών της Ευρωζώνης δίνοντας χρήματα και παίρνοντας ως εγγυήσεις (collateral) τα ομόλογα των δανειζόμενων χωρών.

Με λίγα λόγια νομισματοποιεί (monetarization) τα χρέη των χωρών όπως π.χ. της Ιταλίας που ξεπερνάει το 1 τρις και κανένας σοβαρός σ’ αυτόν τον κόσμο δεν πιστεύει ότι είναι βιώσιμο.

Γενική εξαίρεση απ’ όλες τις δράσεις της Ε.Κ.Τ. είναι η Ελλάδα. Μάλιστα ο Ντράγκι μιλώντας προχθές στη Φρανκφούρτη είπε ότι το πρόγραμμα του λειτουργεί και… is shielding the contagious coming from Greece! Και πως το λέει το αγγλικό ούτε dottore να’ τανε. Άντε και il primo ministro di Italia Mario! Μόνο μη ξεχάσεις να ρωτήσεις πρώτα τη θεία Μέρκελ και πάθεις κανένα ατυχηματάκι σαν εκείνο που έπαθε ο Silvio!

Σε μια άλλη οικονομική είδηση τώρα η Fed, ομοσπονδιακή τράπεζα των Η.Π.Α., έκανε stress test στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες και απόρριψε δύο: την Ισπανική Bankia η οποία είχε πάρει 100 δις πριν ενάμιση χρόνο (λέγε με Μάριο) για να ορθοποδήσει και μάλιστα χωρίς να λογίζονται στο δημόσιο χρέος της Ισπανίας, αντίθετα με ότι συνέβηκε στην Ελλάδα και η δεύτερη απόρριψη ήταν η  Deutsche Bank!!!

Και τώρα κύριε Σόϊμπλέ μας ποιος ακούει τον Ζουράρι;

Μόνη μας ελπίδα να ασχολείται με τίποτα υποσυστήματα και να μην το πάρει χαμπάρι!