logo el

banner jobs

facebook linkedin     el en

Λόγος φιλοσοφικός

Πάνω που λέγαμε να μην ξαναγράψουμε ή τουλάχιστον να μην γράφουμε συχνά για τους γερμανούς, ήρθε ο γνωστός φιλόσοφος – πολιτικός Κώστας Ζουράρις να μας επαναφέρει με την μοναδική του γλαφυρότητα σε λόγο του για τις γερμανικές επανορθώσεις στη Βουλή, σύμφωνα με τον οποίο: «Οι γερμανοί μας έχουν πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος».

Οπότε είπαμε εναλλακτικά να ασχοληθούμε με το τι εννοεί ο ποιητής για τους φίλους μας, χωρίς τη βοήθεια του αλήθεια αχώνευτου Μπαμπινιώτη. Γυρίζοντας λοιπόν πίσω καμιά σαρανταριά και βάλε χρόνια, θυμηθήκαμε ότι το ουσιαστικό στέαρ / στέατος σημαίνει λίπος. Ενώ το ουσιαστικό πυγή σημαίνει τα οπίσθια. Όπως για παράδειγμα ανακαλούμε πυγολαμπίδα = κωλοφωτιά από τις παιδικές μας μνήμες.

Επίσης, θυμηθήκαμε ότι η στεατοπυγία είναι η δυσπλασία στο ανθρώπινο σώμα, όπου λίπος στοιβάζεται στα οπίσθια. Αλλά «στεατοπυγικό υποσύστημα» μόνο με την καλπάζουσα φαντασία ενός φιλοσόφου μπορεί να εξηγηθεί. Όσο για τα «μέζεα» είναι προφανές ότι είναι μια πιο ρεαλιστική εκδοχή για τα γνωστά…. ούμπαλα.  

Έτσι, γίνονται όλα φανερά στο λόγο του πνευματικά ανήσυχου πολιτικού.

Θα επανέλθουμε όμως στα τετριμμένα αύριο.